0040761080206

Despre Bucuresti

Londra, Berlin, Madrid, Roma, Paris, Viena, Bucureşti... Aceasta este lista celor mai mari oraşe din Uniunea Europeană şi pare un punct bun de plecare într-o discuţie despre clasa în care punctul de interes numărul 1 al României se situează. Cu o vechime de aproape 600 de ani şi cu o istorie de peste 150 de ani ca şi capitală a ţării, Bucureştiul este un amalgam de-un rafinament aparte.

Cunoscut drept „Micul Paris” în perioada interbelică, în special datorită arhitecturii şi a populaţiei sale elevate, Bucureştiul şi-a clădit faima între finalul secolului 19 şi prima jumătate a secolului 20. Sinonimă cu vremurile în care România a funcţionat ca regat, epoca de înflorire a Capitalei s-a sfârşit însă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1944, când comuniştii au ajuns la putere, una pe care aveau să o piardă abia aproape 50 de ani mai târziu, în 1989.

Tocmai de aici şi îmbinarea neobişnuită a celor trei stiluri arhitecturale ce domină acum Bucureştiul: cel medieval şi neoclasic, care se regăseşte şi acum la clădirile din centrul vechi al oraşului, cel comunist, întâlnit în special în cartierele mărginaşe, şi cel modern, implementat odată cu revenirea României la democraţie.

În afara monumentelor şi a locurilor încărcate din plin cu istorie, Bucureştiul este recunoscut şi pentru spiritul viu al oamenilor şi pentru locurile de distracţie nenumărate, în special cele din Centrul Vechi sau din zona lacurilor Tei şi Herăstrău. Rămasă nedrept cu o reputaţie proastă ca urmare a anilor de tranziţie de după Revoluţia din 1989, când infracţiunile minore precum furturile din buzunare şi înşelătoriile descriau cumva viaţa publică, capitala României a anului 2015 este total schimbată. Tocmai de aceea, ea a devenit o ţintă pentru cei ce vor să se distreze fără să cheltuiască o avere, iar cluburile şi localurile de noapte din Bucureşti sunt greu de egalat ca lux şi diversitate.

Deşi voiam să pomenim şi despre numeroasele parcuri ale oraşului, capitol unde trebuie să menţionăm Cişmigiul, Herăstrăul sau parcul Carol, nu putem să încheiem fără să vorbim despre vechea Casă a Poporului. Cunoscută acum sub titulatura de Palatul Parlamentului, clădirea megalomanică pe care Ceauşescu a construit-o ca să-şi etaleze aspiraţiile este unul dintre principalele obiective ale oricărui străin care vizitează Bucureştiul şi, probabil, este cel mai fotografiat obiectiv al Capitalei.

0040761080206
Rezerva telefonic >
0040761080206

Completarea acestui formular nu reprezinta, in sine, o rezervare. Pentru confirmare veti fi contactat de unul dintre reprezentantii nostri in cel mai scurt timp.
Va multumim pentru interes si va asteptam la noi.